» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител благодари на институциите ангажирани с извършването на неотложни мероприятия по укрепване на водопроводи

16 July 2010 17:24,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1333
снимка

Днес 16.07.2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков беше информиран за овладяване на възникнала кризисна опасност по трасето на довеждащ главен водопровод захранващ с питейна вода в община Сливен.

Към настоящия момент са извършени спешни и неотложни аварийно - възстановителните работи за укрепване на коритото на р.”Асеновска” под мост на пътя Сливен – с. Бяла и Напорен тръбопровод от яз. „Асеновец” на ВиК Сливен от екип на “Напоителни системи” ЕАД - гр. Сливен. Инвеститорския контрол се осъществява ВиК Сливен.

Само за два дни е направена рампа за подход към съоръжението. Изпъленено е пълно укрепване на вопровода чрез извършване на механизирани и ръчни земни работи. Направен е бетонов фундамент под стоманената тръба. В настоящия момент се работи по насипа от левия бряг на р. Асеновска.

Започната е и работата по укрепване на прага от към десния бряг на р. Асеновска поради опасност от пълното му компроментиране.

С цел бързото възстановяване на съоръжението на обекта ще се работи и през почивните дни.

Областният управител г-н Марин Кавръков благодари на всички институции и хора ангажирани с извършването на спешните и неотложни мероприятия по укрепване на водопровода и недопускане прекъсването на водоподаването за града и района

Гражданите на Сливен могат да бъдат спокойни, че нормалното водоснабдяване на града и селата е възстановено.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка