» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се семинар на тема "Професионални подходи за превантивна дейност сред учащите се"

28 March 2018 17:05, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 938
---

Семинар на тема „Професионални подходи за превантивна дейност сред учащите се“ се проведе в зала „Максима“ на хотел „Национал Палас“.

В него взеха участие психолози, педагози от общински училища и родители.

„Днес един от обществено значимите проблеми е употребата на наркотични вещества сред подрастващите. Тревожно е, че тази тенденция все повече се разраства, а възрастовата граница става все по-малка. Това е причината да организираме семинари, обучения и редица прояви, с които да запознаваме обществеността с работата на различните институции, както и да можем да разпознаваме симптомите при употреба.“, каза при откриването на семинара заместник-кметът по хуманитарни дейности и председател на Общински съвет по наркотични вещества Пепа Чиликова.

По време на обучението бяха разгледани и дискутирани теми като „Дизайнерски дроги“ – опасности при употребата на новите психоактивни субстанции, „Мотивация и промяна“ – работа с мотивацията при хора с проблемна употреба на психоактивни вещества, „Скрининг и кратки интервенции“ – способ и инструмент за оценка на състоянието и определяне на подхода при хора с проблемна употреба на психоактивни вещества.

Лектор на семинара беше психиатърът д-р Иван Добринов, който работи към диспансера в град Раднево.

След дискусиите се проведоха и практически занятия във връзка с професионалните подходи за превантивна дейност сред учащите се.

Организатор на семинара е Общински съвет по наркотични вещества – Сливен.

28.03.2018 г.