» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Вълнуващ празник на буквите за първокласниците от ОУ "Ел. Багряна"

30 March 2018 20:22, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 6 years ago, number of readings: 3756
Празник на буквите

Учениците от I „а”, „б”, „в”, „г” и „д” класове и техните учители отбелязаха с тържества най-значимото за всеки човек постижение – ограмотяването. Тържествата се проведоха от 26 до 30 март в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”. Сред книгите и тяхното вълшебство, първокласниците рецитираха стихове за буквите, за гласните и съгласните звукове, за книгите, за радостта от това да си ученик. Библиотеката се огласяше от ритмичните български песни за деца: „Първокласно”, „Вече мога да чета”, „Буквички”, „Бонболандия” , „Ало, ало, слънчице”. Учениците представиха сценките „Ванчовият сън” и „Сливи за скъсани учебници”, а под звуците на народна музика играха буенек. Четоха пред своите родители мисли за книгата и гатанки за приказни герои. Служителите в библиотеката приветстваха малките си гости с откъс от театрално представление.

Първокласниците получиха от своите учители „Удостоверение за грамотност”, а от родителите си – книгата „Златните български приказки”.

Гости на тържествата бяха директорът на ОУ "Елисавета Багряна" г-жа Величка Христова и заместник-директорите г-жа Марияна Иванова и г-жа Радослава Георгиева, учители и родители.

Photos

Празник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквитеПразник на буквите