» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

За Седмицата на гората възстановиха чешмата в района на Моллова кория и засадиха растителност до Дома за стари хора

04 April 2018 14:31, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 927
---

Седмицата на гората беше отбелязана с инициатива на Държавно горско стопанство-Сливен. „Възстановихме чешмата по пътя Сливен-Карандила, в района на Моллова кория, където не е имало вода повече от 25 години“, каза директорът Димо Димов. Сменена е водопроводната тръба и туристите вече ще могат да отдъхват на това емблематично за тях място.

Екип от Държавно горско стопанство постави днес пейки около чешмата, а кметът Стефан Радев и Димо Димов засадиха иглолистни дръвчета. „Идеята е на служителите и се радвам, че в Седмицата на гората можем да я реализираме. Казват, че тук вода не е текла повече от 25 години, а преминават много туристи, които ще са доволни от това, което сме направили“, каза Димо Димов.

Кметът поздрави служителите за инициативата и изрази своята подкрепа за акциите, които се правят в защита на природата. „Трябва да пазим богатството, което имаме – сливенската планина. Тя е безценна и за усилията по нейното опазване са необходими постоянство и отговорност от всеки“, каза кметът Стефан Радев.

Чешмата е построена през 1974 година.

По-късно беше извършено залесяване с декоративна растителност край площадката за стрийт фитнес в близост до Дома за стари хора. Спортната площадка беше изградена през 2016 година от Инициативен комитет, с подкрепата на Община Сливен.

 

04.04.2018 г.

 

Photos

---