Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Области на приложение на алуминиевите радиатори

03 април 2018 14:42, Камен Едрев (Сливен НЕТ)
Излъчване: Без източник преди 5 години, брой четения: 1072
Алуминиеви радиатори

Чугунените радиатори от стария тип почти не се продават. Собствениците на частни къщи и вили трябва да направят своя избор в полза на съвременните отоплителни уреди. Практически вариант за домашно ползване са алуминиевите радиатори. През последните години интериорите на българските домове бързо се приближават до европейските стандарти и в тях успешно се включват светли и красиви алуминиеви радиатори. При избора обаче е необходимо да се вземат предвид редица важни подробности.

 

Алуминиевите радиатори са най-подходящи за автономни отоплителни системи в частни къщи и вили. Факт е, че при системите за централно отопление има още много какво да се желае при подготовката на циркулиращата вода и са възможни сериозни хидравлични удари по време на стартирането на системата след превантивна поддръжка. Ето защо експертите не препоръчват тази опция за системи с централно отопление. Ако въпреки това все още сте решили да инсталирате алуминиев радиатор в жилищна сграда, е много желателно да тествате водата в отоплителната система до ниво PH. Резултатът от анализа не трябва да надвишава параметрите, посочени от производителя (за алуминиеви радиатори оптималното ниво на рН е от 7.0 до 8.0. Като топлоносител в радиатора може да се използва вода и антифризни течности, на които трябва да се наблюдава качеството, както и качеството на водата. Това е възможно най-вече в частните домове. В сравнение със стоманените и биметалните, алуминиевите радиатори са с по-добри параметри по отношение на лекота, якост и топлинен трансфер.

 

Алуминиевите радиатори се изработват чрез пресоване на метал. Гладкостта на вътрешната повърхност на секциите се постига чрез покриване на специален защитен филм. Отвън са прахово боядисани с професионална боя. Важна роля на топлоносител в алуминиевите радиатори в повечето случаи е водата. Отрицателното въздействие върху оборудването възниква при липса на специална защита срещу окисляване. Но не е нужно да се притеснявате за това, защото всички модерни алуминиеви радиатори се обработват с полимерни съставки.