» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Области на приложение на алуминиевите радиатори

03 April 2018 14:42, Kamen Edrev
Emission of: Without source 6 years ago, number of readings: 1149
Алуминиеви радиатори

Чугунените радиатори от стария тип почти не се продават. Собствениците на частни къщи и вили трябва да направят своя избор в полза на съвременните отоплителни уреди. Практически вариант за домашно ползване са алуминиевите радиатори. През последните години интериорите на българските домове бързо се приближават до европейските стандарти и в тях успешно се включват светли и красиви алуминиеви радиатори. При избора обаче е необходимо да се вземат предвид редица важни подробности.

 

Алуминиевите радиатори са най-подходящи за автономни отоплителни системи в частни къщи и вили. Факт е, че при системите за централно отопление има още много какво да се желае при подготовката на циркулиращата вода и са възможни сериозни хидравлични удари по време на стартирането на системата след превантивна поддръжка. Ето защо експертите не препоръчват тази опция за системи с централно отопление. Ако въпреки това все още сте решили да инсталирате алуминиев радиатор в жилищна сграда, е много желателно да тествате водата в отоплителната система до ниво PH. Резултатът от анализа не трябва да надвишава параметрите, посочени от производителя (за алуминиеви радиатори оптималното ниво на рН е от 7.0 до 8.0. Като топлоносител в радиатора може да се използва вода и антифризни течности, на които трябва да се наблюдава качеството, както и качеството на водата. Това е възможно най-вече в частните домове. В сравнение със стоманените и биметалните, алуминиевите радиатори са с по-добри параметри по отношение на лекота, якост и топлинен трансфер.

 

Алуминиевите радиатори се изработват чрез пресоване на метал. Гладкостта на вътрешната повърхност на секциите се постига чрез покриване на специален защитен филм. Отвън са прахово боядисани с професионална боя. Важна роля на топлоносител в алуминиевите радиатори в повечето случаи е водата. Отрицателното въздействие върху оборудването възниква при липса на специална защита срещу окисляване. Но не е нужно да се притеснявате за това, защото всички модерни алуминиеви радиатори се обработват с полимерни съставки.