» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

До 11 май се подават заявки за участие в Националния туристически поход "По пътя на Ботевата чета"

10 April 2018 16:59,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 651
Момент от Националния поход /снимка: архив/

От 27 май до 2 юни ще се проведе 72-рият Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета”. Походът се провежда ежегодно, в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх „Околчица” във Врачанския балкан. Срокът за подаване на заявки за участие е до 11 май. Всички необходими документи по образец са публикувани на електронната страница на Областната администрация във Враца, която е основен организатор на събитието. Документите се подават по електронен път на obl-vr@vratsa.government.bg или на адрес: Враца, пощенски код 3000 бул.”Демокрация” №1, Областна администрация.

Тазгодишното издание на националния поход се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се посвещава на 142-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета, съобщават от Областната администрация-организатор. В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта” и „Опознай родния край”. Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика”-Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.

Планираните дейности по провеждането на похода ще бъдат публикувани да 1 май. Всички желаещи да участват в инициативата могат да подадат до 25 април своите предложения за културно-масови и спортни дейности, които да бъдат включени в програмата на похода.

Областната администрация във Враца осигурява за ученическите групи храна и питейна вода, а също автобуси и товарен транспорт в дните от 27 май до 2 юни, на територията на община Враца.

Организирането и провеждането на Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета” се финансират от Министерския съвет.

Снимка: Областна администрация - Враца