» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започва санирането на блок №1 в ж.к. „Сини камъни“

12 April 2018 14:27, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 838
---

Започват дейностите по саниране на блок №1 в ж.к. „Сини камъни“. На откриването на строителната площадка днес присъства кметът Стефан Радев. Там беше и заместник - кметът Румен Иванов. Строително-монтажните работи ще се извършват от „Брико 80“ ЕООД, а строителният надзор - от „Стройконтрол“ ООД.

Кметът Стефан Радев изрази убеденост, че след приключване на работата жителите на блока ще живеят по-добре и пожела на изпълнителя успешна работа.

Жилищният блок е панелен. Има 3 седеметажни входа. Предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени на блока. Ще се направи хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъдат сменени входните врати, както и тази от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Ще бъде ремонтирана и електрическата инсталация в общите части. Строително- монтажните работи трябва да приключат за 150 календарни дни. Средствата са от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

12.04.2018 г.

Photos

---------