» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев присъства на откриване на изложбата „Под егидата на Темида“

12 April 2018 15:59,
Emission of: Municipal Council-Sliven 6 years ago, number of readings: 942
---

Изложба „Под егидата на Темида“ беше открита днес във фоайето на втори етаж на Съдебната палата. Тя се осъществява съвместно от Регионалния исторически музей и Окръжния съд. Експонатите са свързани с началото на правораздаването в град Сливен до Втората световна война. Представени са първите магистрати и съдебни актове от този период. Сред експонатите е и Отличителен знак на мирови съдия от Източна Румелия от 1880 г. На откриването присъстваха кметът на Община Сливен Стефан Радев и председателят на Общински съвет- Сливен Димитър Митев. Сред гостите бяха и заместник- областният управител Димитринка Петкова, председателят на Административния съд Слав Бакалов, административният ръководител на Окръжна прокуратура Пламен Стефанов, директорът на ТД на ДАНС Николай Чиликов, съдии, прокурори, адвокати.

Заместник- председателят на Окръжен съд- Сливен Мартин Данчев благодари на Регионалния исторически музей за възможността както магистратите, така и хората , които посещават Съдебната палата , да се запознаят с експонатите.

Втората изложбата във фоайето на Съдебната палата се откри в навечерието 16 април - Ден на конституцията, когато своя професионален празник отбелязват юристите.

Пред гостите със свои танци се представиха деца и младежи от Клуб по спортни танци „Сливен“, с ръководител Цанка Иванова.