» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Вицепрезидентът Илияна Йотова и кметът Стефан Радев на регионална среща на клубове „Млади възрожденци“ в Сливен

27 April 2018 15:55, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 774
---

Трета регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ се проведе днес в Сливен. Гост на срещата бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на Община Сливен Стефан Радев, заместник-областният управител Димитринка Петкова, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски“ Васил Василев, Христина Богданова - родственица на Васил Левски и д-р Бисерка Михалева- началник на РУО - Сливен.

„Искам да Ви поздравя за това, че с Вас продължават славните традиции на града ни. Нашият край е един от най-значимите центрове на България през Възраждането. Благодаря Ви деца! Учете се и пазете нашата история и традиции. Уважавайте своите учители, своите родители! Бъдете смели в това да следвате мечтите си!“. Така кметът на Община Сливен Стефан Радев се обърна към децата в препълнената зала „Васил Левски“.

Поздрав към младите възрожденци и техните учители отправи и вицепрезидентът Илияна Йотова. „Горда и развълнувана съм да бъда сред всички тези родолюбци. В колкото повече места из страната посеем зрънцата на любовта към България, толкова по-светло и сигурно ще бъде бъдещето на децата ни“, заяви вицепрезидентът.

Васил Василев - председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“ призова младите хора да продължат да развиват тази си дейност. „Бъдете все така добри хора и деца. Продължавайте да възпитавате в себе си именно това чувство на доброта, милосърдие, уважение към учители и родители“, каза още той.

С голям интерес децата в залата посрещнаха Христина Богданова, пра-правнучка на Яна - сестрата на Васил Кунчев. Родственицата на Васил Левски благодари на децата, че е сред тях и допълни, че е изключително развълнувана от срещата. Тя подчерта, че е гордост, но и голяма отговорност във вените й и във вените на останалите живи наследници на Васил Левски да тече от неговата кръв.

От клуб „Млади възрожденци“ при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ в Сливен представиха пред гостите постановката „Моят Левски“. Нейн автор е десетокласничката Ванесса Терзиева. Със стихове се представиха и деца от други клубове „Млади възрожденци“ от сливенски училища. Близо 1200 деца от училищата и детските градини в Сливенска област са се включили в клубовете, които са 83. Клубовете „Млади възрожденци“ в страната и чужбина са близо 300 и в тях членуват около 4 000 деца

27.04.2018 г.

Photos

---------------------------