Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се проведе среща на клубовете "Млади възрожденци" под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова

27 април 2018 18:22,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 1012
Деца от клубовете "Млади възрожденци"

Сливен бе домакин на трета регионална среща на клубовете "Млади възрожденци", която се проведе под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Десетки деца от клубовете към училищата в четирите общини на областта - Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, се събраха в зала "Васил Левски" на тържество под мотото "Заветите на историята". Гост на събитието бе зам.областният управител Димитринка Петкова.

Членове на клуба към езиковата гимназия в Сливен представиха спектакъл "Моят Левски" - съвременен прочит на живота на Апостола и наследството му за поколенията. Изпълненията на актьорите-ученици, както работата на авторката Ванеса Терзиева, също ученичка от гимназията, предизвикаха възхищение сред участниците в срещата и гостите. Представиха се и други деца, спечелили награди на литературни конкурки и рецитали, посветени на Васил Левски.

Вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев, зам.областният управител Димитринка Петкова поздравиха децата от клубовете "Млади възрожденци".

"Сливен е на първо място в страната по активност", отбеляза пред организаторите от РУО и общината и пред медиите председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев. Вицепрезидентът Илияна Йотова подчерта, че дейността на клубовете не само връща обратно в училище отпадналите от образование деца. "Те не само присъстват в училището. А и се учат на родолюбие, учат се какво е българщина, научават се кои са българските празници, научават много истории, разкази, легенди за великите личности на България...И аз се радвам много, че тук има родолюбиви българи, че има кой да учи на единение нацията", подчерта вицепрезидентът с благодарност към директорите и учителите в Сливен и областта, които са подкрепили инициативата. Специален гост на събитието бе Христина Богданова, родственица на Васил Левски.

Клубовете "Млади възрожденци" са създадени по идея на Общобългарския комитет "Васил Левски". Към момента в страната действат около 300 клуба, с 4000 деца-участници. Най-много са клубовете в Сливенска област - 83, с близо 1200 деца.

Съорганизатори на регионалната среща бяха РУО, общината в Сливен и Общинския комитет "Васил Левски".

27 април 2018 г.

Снимки

посрещане на вицепрезидентатържествоспектакъл на езиковата гимназияпосрещане на знамето на "Млади възрожденци"