» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Евакуация при симулация на пожар утре в сградата на Община Сливен

10 May 2018 20:51,
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 690

Симулация на възникал пожар, което налага евакуация извън сграда. Такова занятие ще се проведе утре, 11 май 2018 г. от 11 часа.Това съобщи инж. Снежана Кънева, началник- отдел "Сигурност и управление при кризи". Ще бъдат евакуирани всички служители и гражданите, намиращи се в този момент в северната сграда на Община Сливен.

Пожаро- тактическото занятие ще се проведе с пълен оперативен състав. Провеждането му е планирано от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“- Сливен.

Една от целите на занятието е да се провери готовността на администрацията за реакция при защитата от бедствия. В случая става въпрос за най- често случващото се бедствие–пожар. Друга цел е постигане на високи резултати за огнеборците, прилагайки професионалните си умения по овладяване на ситуацията и за опознаване особеностите на обекта.

Предвидено е обгрижване на хора в неравностойно положение, извеждане на пострадали от огнището на пожара, както и сваляне от третия етаж на пострадал от задимяване при пожара служител. Спасяването на пострадалия ще се извърши с приспособления и съоръжения на пожарната.

Подобна евакуация на Община Сливен беше проведена по време на „Голямото четене“ преди години. При нея бяха отчетени високи резултати не само по организацията, но и за времето, за което бяха изведени от сградата хората.

 

10.05.2018 г.