Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ученици отдадоха почит към Хаджи Димитър

11 май 2018 17:22, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 1946
Клуб "Млади възрожденци"

Учениците от клуб "Млади възрожденци" при ОУ "Елисавета Багряна", с ръководител г-н Даниел Андров, участваха в церемонията по поднасяне на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. Събитието се проведе на 10 май по случай 178 години от рождението на прочутия войвода.

На едноименния площад слово произнесе кметът на община Сливен г-н Стефан Радев. В него той посочи: „10 май е паметна и светла дата за нашия град и за България. На 10 май се е родил Хаджи Димитър- нашият съгражданин, записал името си със златни букви в българската борба за национално освобождение. Неслучайно най- големият поет на България, най- емоционалният поет на Възраждането- Христо Ботев е посветил две свои стихотворения на Хаджи Димитър и на Васил Левски. Толкова високо Христо Ботев оценява личността и делото на Хаджи Димитър. Мисля, че никой от нас не се съмнява в оценката на Ботев. Неслучайно и нашите съграждани издигат този величествен паметник“.

След официалната част започна концертът на Детски танцов ансамбъл „Българче“ при Основно училище „Христо Ботев“ и Народно читалище „Хаджи Димитър-1937“.

Снимки

Клуб "Млади възрожденци"Клуб "Млади възрожденци"Клуб "Млади възрожденци"Клуб "Млади възрожденци"