Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава работата по проектите от транспортната инфраструктура и облагородяването на градската среда

15 май 2018 14:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 804
---

Продължава работата по проектите от транспортната инфраструктура на Сливен - кръстовището „Розова градина“ и „пробива“ на ул. „Г.С.Раковски“, коментира днес на брифинг кметът на Общината Стефан Радев. Той допълни, че тези два проекта трябва да са готови до края на годината.

Работи се по проектите от инвестиционната програма на Община Сливен, която се финансира от ОП „Региони в растеж“. Това са проектите за поречието на река Асеновска и облагородяването в кв. „Република“. Тези два проекта трябва да са готови в края на лятото.

Продължават дейностите и по проекта за интегриран градски транспорт. Работи се по базата на превозвача и обръщалото на Дюлева река, стана ясно още от кмета. Престои започване на работа по проектите за спирките и велоалеите. По думите на кмета работата ще е в посока здравословен начин на живот, по- малко замърсяване на въздуха и по-човешки вид на градската среда.

И още от инфраструктурата в Сливен. Предстои да бъде избран изпълнител за ремонт на 4 детски градини по ОП „Региони в растеж“. Отделно Общината Сливен подготвя основен ремонт на Детска ясла№ 3.

Продължава и санирането на многофамилни жилищни сгради. Предстои откриване на строителна площадка за санирането на 11-я пореден жилищен блок.

15.05.2018 г.