Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 26 май започва регистрацията на заявления за прием в първи клас за учебната 2018/ 2019 г.

15 май 2018 15:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 693
---

На 26 май 2018 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен. Родителите могат да се запознаят с утвърдения график за прием в специализирания сайт за електронен прием.

Електронната страница е достъпна чрез банер от официалния сайт на Община Сливен или директно от този линк https://priem.sliven.bg:3443/.

Графикът може да бъде открит тук: https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf

Освен по електронен път, родителите ще могат да подадат своите заявления и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание.

В съответствие с утвърдения график за прием, в периода 25 май – 29 юни ще бъдат извършени три класирания, а в случай, че след третото класиране има все още свободни места в училищата, може да се извършат и допълнителни извънредни класирания. Информация за това родителите ще могат да намерят в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

При класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация. За родителите е важно да знаят, че водещ критерий за прием е близостта на училището до настоящия или постоянния адрес на детето. При спазване на водещия критерий децата се разпределят в четири групи според периода на уседналост и разположение на адреса в или извън прилежащия район на училището. Децата се подреждат в групите в низходящ ред според получения сбор от точки по критериите, като при равни условия се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Наредбата за прием на учениците в първи клас е налична на официалния сайт на Общински съвет Сливен в раздел Наредби и на специализирания сайт за прием.

15.05.2018 г.