» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 26 май започва регистрацията на заявления за прием в първи клас за учебната 2018/ 2019 г.

15 May 2018 15:48, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 711
---

На 26 май 2018 г. ще започне регистрацията на заявления в електронната система за прием на учениците от първи клас в училищата на територията на Община Сливен. Родителите могат да се запознаят с утвърдения график за прием в специализирания сайт за електронен прием.

Електронната страница е достъпна чрез банер от официалния сайт на Община Сливен или директно от този линк https://priem.sliven.bg:3443/.

Графикът може да бъде открит тук: https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf

Освен по електронен път, родителите ще могат да подадат своите заявления и на място в училището, за което ще кандидатстват по първо желание.

В съответствие с утвърдения график за прием, в периода 25 май – 29 юни ще бъдат извършени три класирания, а в случай, че след третото класиране има все още свободни места в училищата, може да се извършат и допълнителни извънредни класирания. Информация за това родителите ще могат да намерят в раздел Новини на специализирания сайт за прием.

При класирането на децата няма да се има предвид регистрационния номер, датата и часа на регистрация. За родителите е важно да знаят, че водещ критерий за прием е близостта на училището до настоящия или постоянния адрес на детето. При спазване на водещия критерий децата се разпределят в четири групи според периода на уседналост и разположение на адреса в или извън прилежащия район на училището. Децата се подреждат в групите в низходящ ред според получения сбор от точки по критериите, като при равни условия се класират на случаен принцип със случайни числа чрез компютърната система.

Наредбата за прием на учениците в първи клас е налична на официалния сайт на Общински съвет Сливен в раздел Наредби и на специализирания сайт за прием.

15.05.2018 г.