Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 20.07.2010 година областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков присъства...

26 юли 2010 08:59,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1299
снимка

На 20.07.2010 година областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков присъства на презентацията организирана от софтуерната компания Andago Испания.

Срещата беше открита от Негово Превъзходителство посланика на Кралство Испания Хорхе Фуетнес и от заместник министъра на МТИТС , г-н Първан Русинов.

В своето приветствие НП посланика на Кралство Испания Хорсе Фуентес каза , че е много доволен от възможността испанската фирма Andago, световен лидер в софтуерните технологии да представи своите продукти в България.

От своя страна г-н Русинов каза „ Българската държава има ясна проевропейска позиция, че администрациите трябва да прилагат технологични решения, базирани на вече установени отворени стандарти, и че тези принципи трябва да важат с особена сила при провеждането на обществени поръчки”.

На презентацията г-н Кавръков има възможност да изрази своята теза, а именно:

• Представянето на водещи софтуерни продукти с отворен код са важна предпоставка за успешна реализация на административната реформа;

• Решимостта на правителството да съкрати администрацията с 30% в публичния сектор не трябва да се отразява зле върху качеството на административните услуги на гражданите и да се затруднява допълнително дейността на администрацията;

• Бързината и качеството на административните услуги при намалена администрация могат да се постигнат чрез въвеждане на съвременни софтуерни продукти;

• За обществото този процес е известен като въвеждане на Електронно правителство.

Той подчерта, че Област Сливен има положителна практика в това направление. Не случайно един от трите портала на Електронното правителство за Югоизточна България е базиран в град Сливен, който се поддържа от фирма „Сименс България” и се явява втора опорна точка на електронното управление след Контролно техническия център на електронното правителство изграден в Бояна.

Г-н Кавръков покани ръководствата на испанската фирма Andago и МТИТС на работна среща в град Сливен за запознаването им с организационните , софтуерните и технологичните условия в областта , с оглед изготвяне на проект и кандидатстване на Област Сливен за реализиране на пилотен проект „Електронно правителство на Област Сливен”.