» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

По стъпките на Стоил войвода

15 May 2018 20:25, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 5 years ago, number of readings: 2801
Конкурс посветен на Стоил войвода

Ученици от клуб "Млади възрожденци" при ОУ "Елисавета Багряна" бяха отличени в 10-тия юбилеен литературно-художествен конкурс, посветен на живота и делото на Стоил войвода. Това са Джорджи Ивайлов Вълков от 7. "а" клас и Виктор Миленов Кръстев от 5. "а" клас. Джорджи спечели първо място в конкурса за презентация, а Виктор - трето място за рисунка.

Мотото на конкурса беше "Вси като рой подир знамето да пристъпяте" и беше организиран от клуб "Млади възрожденци" при Основно училище "Св. Паисий Хилендарски" - село Стоил войвода, община Нова Загора.

За отличените и изявените ученици днес - 15 май, беше организиран познавателен исторически маршрут, включващ посещение и поднасяне на цветя на паметните места в село Стоил войвода и посещение на Сатма чешма - лобното място на Стоил войвода.

Джорджи и Виктор бяха водени от ръководителя на клуб "Млади възрожденци" при ОУ "Елисавета Багряна" г-н Даниел Андров.

Photos

Конкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войводаКонкурс посветен на Стоил войвода