Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Рок - театър „Аспарух – битката за Онгъла“ на крепостта „Туида“

17 май 2018 14:15, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 909
---

На сцената на крепостта „Туида“, на 18 май, от 20 часа ще се качат музикантите от група „Епизод“ с техния рок - театър „Аспарух-битката за Онгъла“.

За първи път сливенци и гостите на града ще могат да се насладят на спектакъл, който обединява класическата оперета и рока. Диригент щe e Васил Бележков, режисьор Станислав Стрински и Симеон Христов – музика и драматургия.

Действието се развива през далечната 680 година, в местността „Онгъла“, в делтата на река Дунав, когато се сблъскват армиите на Източната римска империя, позната като Византия и тази на българите. Изведени са образите на император Константин, Кан Аспарух, византийския генерал Фока, дъщеря му Ирина и българският духовен жрец Енох.

Група „Епизод“ е създадена в читалище „Емил Шекерджийски“ през 1983 година в София и е сред първите метъл групи в България. Големия си пробив на българската музикална сцена осъществяват с издаването на албума „Българският Бог“ през 2002 година със своите възрожденски песни по текстове на Христо Ботев и Иван Вазов. Много от песните са обогатени с женски и детски вокали, църковни хорове и много български фолклорни елементи.

17.05.2018 г.