» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ИМОТИ ПО ПАРАГРАФ 4

23 May 2018 09:30,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 823

В брой 42 на Държавен вестник от 22 май 2018 г. е публикувано съобщение, че са изработени помощни планове и планове на новообразуваните имоти по § 4к, ал. 1 на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи за местностите Селището, Гаговец и Дефилето в землището на гр. Сливен и земеделски земи в землището на с. Сотиря, община Сливен, и кв. 1, 2, 3, 4, 5, 11, 12, 47, 48 и 53 от с. Сотиря, община Сливен.

Плановете по § 4к, ал. 1 на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи имат за цел да уредят проблемите със собствеността на земеделските имоти, предоставени за ползване на граждани до 1990 г. Заинтересовани от тях са също бивши собственици или техните наследници, които имат решения на Поземлена комисия за признаване право на собственост в изброените местности.

В срок от един месец след обнародване на обявлението в Държавен вестник заинтересованите граждани могат да се запознаят с плановете и да направят писмени искания и възражения по тях до кмета на Община Сливен. За целта плановете са изложени в сградата на общината.