» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Редовно заседание на Общински съвет - Сливен ще се проведе утре, 31 май 2018 г.

30 May 2018 12:00, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 767
---

Редовно заседание на Общински съвет - Сливен ще се проведе утре, 31 май 2018 г., от 9 часа в зала „Май“. Днес беше традиционната пресконференция, на която присъстваха председателят на Общинския съвет Димитър Митев и заместник - председателите Кирчо Димитров и Деян Дечев.

В предварителния дневен ред са включени 51 точки. Сред тях са изменения в две наредби - за обществения ред на територията на община Сливен и за управление на отпадъците. Вносител на предложенията за промени е кметът Стефан Радев. Една от предлаганите промени е свързана с охранително - пропускателния режим в заведенията. Според нея заведенията трябва да се оборудват с технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие и да се оборудват с видеонаблюдение с камери в режим на записване. Регламентират се и сроковете за съхранение на записите. В наредбата за обществения ред се предлага забраната за движение на каруци в централната градска част.

В дневния ред са включени и две точки , свързани с „Център за кожно - венерически заболявания - Сливен“ ЕООД. Със свое решение от месец декември 2017 г. Общински съвет Сливен е приел прекратяване на дейността на дружеството след получаване на съгласие от министъра на здравеопазването. Министърът е издал заповед с която е дал съгласие за прекратяване на дейността му.

На заседанието утре отново ще се обсъди предложението за създаване на звено „Общинска полиция”, чийто вносител е общинският съветник Момчил Пантелеев.

След проведен конкурс, спечелен от Веселина Казакова, на заседанието утре ще бъде гласувано избирането й за директор на Общинско предприятие „Озеленяване и гробищни паркове“.

Дневният ред съдържа предложения за разпоредителни сделки с общински имоти, предложения за одобряване на Подробни устройствени планове, а също и отпускане на финансови помощи на граждани от общината.

30.05.2018 г.