» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Акценти от днешното редовно заседание на Общински съвет- Сливен

31 May 2018 16:14,
Emission of: Municipal Council-Sliven 6 years ago, number of readings: 717
---

Общински съвет- Сливен прие днес промени в Наредбата за обществения ред на територията на Община Сливен. Основните промени са свързани с мерките за сигурност и за движението на каруци в града. „Една от промените е свързана с ограничаване на движението на каруци на територията на общината“, каза от трибуната кметът Стефан Радев.Той припомни, че забраната за движение на каруци е била отменена от съда и изрази надежда, че днешната промяна ще мине проверката на институциите и ще доведе до очаквания резултат. С промените от днес се забранява движение на каруци в централната градска част. Други промени в наредбата въвеждат изискването заведенията да се оборудват с технически средства за откриване на хладно и огнестрелно оръжие. Те трябва да имат и видеонаблюдение с камери, които записват. Промените регламентират и сроковете за съхранение на записите.

На заседанието днес бяха приети и промени в Наредбата за управление на отпадъците в Община Сливен. Те се налагат заради необходимостта от синхронизацията й с нормативни актове от по- висока степен.

Две решения за „Център за кожно- венерически заболявания- Сливен“ ЕООД бяха взети днес. Те са във връзка с решение на Общински съвет- Сливен от месец декември 2017 г. за прекратяване на дружеството и заповед от министъра на здравеопазването от месец април 2018 г. за прекратяването му. С решение от днес от дълготрайните материални активи на дружеството се извади сградата на „Кожно - венерологичен диспансер”. Едновременно с намалението на капитала се направи и увеличение на капитала с парична вноска в размер на 102 920 лв. - оценена стойност на сградата - за изплащане на натрупаните задължения на дружеството. По време на дебатите за „Център за кожно- венерически заболявания Сливен“ кметът Стефан Радев коментира от трибуната,че този център досега щеше да е затвори, ако няколко пъти не се е обаждал на директора на областната болница да го моли да продължат да оказват услугите на центъра, въпреки че не им плащат. С другото решение се даде съгласие кметът да отдаде под наем на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД всички активи, необходими за откриване на отделение за кожно-венерически заболявания. Срокът на наема е до датата на вписване на апорт на сградата в капитала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински Сливен“ АД, но не повече от 10 години.

 

Общински съвет- Сливен одобри замяна на концесионера по договор за концесия, сключен през 2004 година между община Сливен като концедент и ГД ДЗЗД „Спорт палас“ в качеството на концесионер с правоприемник „Спорт палас“ ООД, при условията на универсално правоприемство при спазване на законовите изисквания.

И на днешното заседание не беше прието предложението за създаване на звено „Общинска полиция”, с вносител общинският съветник Момчил Пантелеев.

Общинските съветници гласуваха разпоредителни сделки с общински имоти. Бяха приети Подробни устройствени планове и отпуснати помощи на граждани. Днес Веселина Казакова беше избрана за директор на ОП „Озеленяване и гробищни паркове“. Това стана след спечелен от нея конкурс.

31.05.2018 г.