Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Маргарита Маринова е тазгодишният носител на приза "Майчино сърце"

01 юни 2018 14:12,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 929
награждаване

Приемният родител Маргарита Маринова от Сливен е тазгодишният носител на приза „Майчино сърце“. Отличието- сребърен медальон във формата на сърце и грамота, бе връчено от областния управител Чавдар Божурски на тържествена церемония на 1 юни, в заседателната зала на администрацията. За празника дойдоха много приемни майки с децата си, техни близки, гости. „Изказвам личната си признателност към Вас за благородната мисия, която изпълнявате. Вие променяте съдби и осигурявате по-добър живот и възможност за щастливо детство на много български деца“, заяви Божурски в приветствието си към тях.

Призът е учреден от неправителствените организации сдружение „За духовни и социални дейности“, Демократичен съюз на жените, фондация „Рози“, под патронажа на областния управител. Целта на инициативата е да се популяризира приемната грижа. „През 2009 г., когато за първи път бе връчена наградата, приемните майки в Сливен и областта бяха едва две. Сега са с 33 повече“, съобщи Гинка Стоянова, член на националното ръководство на ДСЖ. „Всички приемни майки, които са в залата днес, заслужават награда“, допълни още тя. Носителката на „Майчино сърце-2018“ е приемна майка от пет години, грижила се е за три деца, едно от които е осиновено. Третото дете, момче, сега е на 8-годишна възраст. Благодарение на грижите на Маргарита Маринова детето е успяло да преодолее сериозните говорни затруднения, от които е страдало, справя се много добре с материала в училище. Дъщерята на Маринова се грижи, също като приемен родител, за неговото братче. „Тези деца имат най-голяма нужда от това да бъдат много, много обичани!“, каза носителката след получаването на приза. Маргарита Маринова допълни, че тя самата е на 70 години, но според нея никога не е късно да се посветиш на грижите за едно дете.

Приветствия към участниците в празника поднесоха Тотка Костова, директор на РДСП, и зам.кметът на община Сливен Пепа Чиликова. Гости бяха още зам.областните управители Камен Костов и Димитринка Петкова, зам.кметът на община Твърдица Петко Ненов, ръководители на социални дирекции, началници на отделите за закрила на детето. Поздравителни адреси до областния управител бяха изпратени от д-р Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето, и от Румяна Петкова, изп.директор на Агенцията за социално подпомагане.

От името на учредителите на приза „Майчино сърце“ грамоти бяха връчени на приемните майки Мария Христова, Станка Атанасова, Йорданка Василева, Рена Харманзова, Кета Василева, Виолета Илиева.

Участниците в тържеството бяха поздравени с изпълнение на талантливата певица Памела Данева, ученичка от езиковата гимназия в Сливен. Накрая по традиция всички си направиха обща снимка за спомен.

Снимки

БлагодарностНосителката и детето, за което се грижиГинка Стоянова, член на нац.ръководство на ДСЖзам.кметът Чиликоваучастници в празникаобща снимка за споменПамела ДаневаПоздравителен адрес от д-р ЛиловаПоздравителен адрес от Р. Петкова