Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински фонд „Култура“ одобри за финансиране четири проекта

01 юни 2018 16:30, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 791

На редовно заседание на Общинския фонд "Култура“ експертната група разгледа и оцени четири проекта. Те бяха одобрени за финансиране и са на обща стойност от 10 300 лв.

Първият одобрен за финансово подпомагане проект е „Летопис на с. Желю Войвода”, постъпил от Димитър Митърков и ще бъде финансиран с 2500лв.

Вторият е „Сливналии”- 20 интервюта, събрани в книга I. Вносител на проекта е Йорданка Славова Радева (Раданчева). Отпуснатите средства са 1800лв.

Фестивал „Лятна случка”- Карандила 2018г. е третият проект, който ще бъде финансиран с 3 000 лв. Вносител е Сдружение с нестопанска цел „Блян за романтика, цветя и космос”, с ръководител Росен Русев.

Четвъртият проект, който беше одобрен е специален брой на списание „Пламък”, посветен на 150 години театър в град Сливен. Проектът е постъпил от ИК „Списание Пламък” ЕООД, с главен редактор Георги Константинов и ще бъде финансиран с 3000лв.

След подготовка на документите на одобрените проекти, авторите ще бъдат информирани и поканени да подпишат договорите за финансиране.

Авторите на проектите могат да направят справка при секретаря на Управителния съвет на Фонда в Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ - Община Сливен, или на телефон 0879599054.

Фондът е създаден през 2015 година. Негова основна цел е да оказва финансова помощ на организации и творци в създаването на продукти в областта на културата в различните й аспекти, които са на сливенска тематика. Те могат да бъдат художествени произведения, документални филми, изследователски трудове, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.

01.06.2018 г.