» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Откриха финалите на „Ученически игри 2017-2018“ по лека атлетика за момичета и момчета

02 June 2018 16:42, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 983
---

Сливен е домакин на финалите на „Ученически игри 2017-2018“ по лека атлетика за момичета и момчета 5-7 клас. По-рано днес заместник - кметът Пепа Чиликова откри официално състезанието. Тя поздрави лекоатлетите и техните треньори за отличното им представяне до момента и им пожела да създадат нови приятелства и да останат с топли спомени от град Сливен.

20 училищни отбора от градовете София, Самоков, Бургас, Русе, Пловдив, Провадия, Враца, Харманли, Плевен, Димитровград, Разград, Габрово, Варна и Вълчедръм ще премерят сили на стадион ,,Хаджи Димитър“. Сливен е представен от отборите на момчета и момичета на ОУ „Д-р Иван Селимински“.

Първите стартове на 100 м гл. бягане ще бъдат последвани от скок на височина, скок на дължина и тласкане на гюле.

Състезанието ще продължи до 3 юни включително.

На откриването присъстваха още председателят на Общински съвет – Димитър Митев, заместник – председателят на Българската асоциация спорт за учащи Красимир Кръстев, треньори и родители.

Финалният етап на игрите се организира от ОК „Спорт в училище“ , Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието, Българската асоциация спорт за учащи, с подкрепата на Община Сливен.

02.06.2018 г.

 

 

Photos

---------------