» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В Сливен стартира информационна кампания за превенция на сексуалната експлоатация под мотото „Заедно срещу трафика на хора”

04 June 2018 11:26, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 950
---

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен стартира информационна кампания за превенция на трафика на хора с цел сексуална експлоатация под мотото „Заедно срещу трафика на хора”.

Инициативата акцентира върху целенасочена работа по превенция с най-уязвимите групи, с цел повишаване информираността по проблемите, свързани с трафика на хора – рискове, методи на въвличане и начини за предпазване от съвременната форма на робство, както и популяризиране на Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.

Ще бъде организирано специализирано обучение за професионалисти на тема „Противодействие на трафика на деца с цел сексуална експлоатация чрез Интернет”.

Партньори на МКБТХ – Сливен в рамките на информационната кампания ще бъдат Община Сливен, териториален сектор „Борба с организираната престъпност” – Сливен, Ямбол, фондация „Инициатива и съпричастност” и сдружение „Лекари на света”.

 

Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.

Един от най-добрите начини да предпазите себе си от рискови ситуации е да се информирате!

04.06.2018 г.