» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен стана носител на приза „Зелен град“ на България

07 June 2018 17:16,
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 1029
---

Сливен стана носител на наградата на Дарик радио „Зелен град“. Церемонията за награждаването беше днес следобед в София и на нея присъства кметът Стефан Радев. Наградата му беше връчена от министъра на околната среда и водите Нено Димов. Сливен стана носител на наградата заради това, че е показал най- добри резултати по отношение количеството преработени битови отпадъци и намаляване нивото на фините прахови частици.

По време на церемонията кметът на Сливен заяви, че е изключително щастлив и благодари от името на всички свои съграждани за наградата. По думите му, може би екологичното състояние е най-голямото богатство, което можем да имаме като хора и най-големият залог за добро развитие и перспектива за един град. Стефан Радев заяви още, че е горд от името на всички сливенци за получения приз.

И тази година Дарик и неговите слушатели и читатели избраха градовете, които според тях са напреднали и са се развили в икономическо, екологично, инфраструктурно и образователно отношение през 2017 г. Изследването се прави сред 27 областни града по определени критерии.

Голямата награда „Най- добрият град за живеене в България“ за 2017 г. получи Бургас.

 

07.06.2018 г.