» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков беше информиран от д-р Мирослав Найденов – министър на МЗХ ...

30 July 2010 16:42,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1100

Областният управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков беше информиран от д-р Мирослав Найденов – министър на МЗХ , че от 30.07.т.г. започна изплащането на премиите на тютюнопроизводителите за реколта 2009 г. Движението на финансовия пакет се осъществява между Министерство на финансите, МЗХ и Фонд „Тютюн”. Средствата се отпускат на няколко транша в рамките на следващите дни. При превеждането на парите е допустимо известно забавяне съобразено с капацитета на съответната банкова система. Фонд „Тютюн” е сключил договор с три банки, които да извършват разплащанията с физически лица, регистрирани като тютюнопроизводители. Това са „Банка ДСК”, „Корпоративна търговска банка” и „Търговска банка Д”. Съгласно договорите с банките, същите откриват безплатно за тютюнопроизводителите сметки, по които могат да си изтеглят премиите в двумесечен срок от превеждането на сумите по сметките им. За юридически лица и ЕТ, сумите се изплащат по посочените от тях сметки.

При не получаване на паричните средства от страна на тютюнопроизводителите в двумесечния срок, средствата се връщат във фонда и до края на годината се дава нов двумесечен срок за тяхното изплащане по посочената по горе схема.

Съгласно решението на УС на фонд „Тютюн” дребнолистните сортове - „Басми” и „Каба Кулак” ще получат съответно по 3,20 лв. за килограм и 2,08 лв. за килограм. Едролистните сортове - „Виржиния” и „Бърлей” ще бъдат субсидирани с по 1,45лв. килограм.