» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

В Сливен се провежда Държавно първенство по спортна акробатика

01 July 2018 12:09, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 960
---

Сливен е домакин на Държавното първенство по спортна акробатикa, което започна на 29 юни и ще приключи днес.

В спортна зала „Васил Левски“ участват състезатели от 20 клуба в страната. Над 120 акробати мерят сили за призовите места на най-голямото първенство в национален мащаб. Те бяха разпределени във възрастови групи 7 – 15 г., 9 – 16 г., 10 – 18 г. и 11 – 19 г.

Състезанието беше открито вчера от заместник – кмета Стоян Марков, който пожела много успех и късмет на всички участници. Сред официалните гости бяха още генералният секретар на Българската федерация по спортна акробатика Недко Костадинов, старши треньорът на националните отбори по акробатика и член на Българската федерация по акробатика Драгомир Драганов, директори на училища, родители и учители. В късния следобед бяха наградени състезателите във възрастова група 7 – 15 г. Днес се провеждат финалите.

Организатори на проявата са Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, Българската федерация по спортна акробатика, с подкрепата на Община Сливен.

Смесените двойки в акробатиката са вече част от Олимпийското семейство. Тази година за първи път ще бъдат излъчени олимпийски шампиони в този спорт. Това ще се случи на Третите летни младежки олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес, Аржентина, от 11 до 23 септември.

01.07.2018 г.

Photos

------------------------