» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Изработени са плановете по § 4к за местности в селата Селиминово, Чинтулово, Гергевец и Николаево

13 July 2018 10:44,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 727
Областна администрация - Сливен

В брой 58 на Държавен вестник от 13 юли 2018 г. е публикувано съобщение, че са изработени помощни планове и планове на новообразуваните имоти по § 4к, ал. 1 на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи за местностите Бешиклий, Киризлика и Бадемите в землището на с. Селиминово, община Сливен, местност Оришлика, с. Чинтулово, община Сливен, местност Гючмя, с. Гергевец, община Сливен, и квартали 3 и 4, с. Гергевец, община Сливен, земеделски земи в с. Николаево, община Сливен.

 

Плановете по § 4к, ал. 1 на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи имат за цел да уредят проблемите със собствеността на земеделските имоти, предоставени за ползване на граждани до 1990 г. Заинтересовани от тях са също бивши собственици или техните наследници, които имат решения на Поземлена комисия за признаване право на собственост в изброените местности.

 

В срок от един месец след обнародване на обявлението в Държавен вестник заинтересованите граждани могат да се запознаят с плановете и да направят писмени искания и възражения по тях. За целта плановете са изложени в сградата на Община Сливен.

 

13 юли 2018 г.