» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Сливен отбеляза 181-годишнината от рождението на Апостола

18 July 2018 13:48,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 867
официално честване

181-годишнината от рождението на Васил Левски /18 юли 1937 г./ бе отбелязана с тържествена церемония пред паметника на Апостола. Цветя от името на областния управител Чавдар Божурски поднесе зам.областният управител Димитринка Петкова. Присъства и главният секретар на областната администрация Кирил Аврамов.

Днес трябва да пазим заветите на Апостола на свободата, заяви в словото си кметът на община Сливен Стефан Радев и изрази уважение към националния герой. Венци и цветя бяха поднесени от кмета Радев, името на народните представители Десислава Танева, Кольо Милев, Таско Ерменков, Гергана Стефанова, от председателя на общинския съвет Димитър Митев, от ръководители на ДАНС, МВР и "Военна полиция", от представители на РУО, общински съветници, от Регионалния исторически музей, патриотични организации, граждани и ученици.

В честването тази година участваха почетният председател на националното сдружение "Традиция" полк.Станчо Джумалиев и председателят му подп. Огнян Маринов. Заедно с членове на новосъздадения сливенски клуб "Традиция" те отдадоха почит пред паметника на Апостола.

 

Photos

гости на церемонията цветя от името на областния управителкметът на община Сливен произнесе словоклуб "Традиция"общински съветници, представители на ведомства и организациицветя на паметника от ученици и граждани