» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев беше в манастира „Свети Илия“ и в село Чинтулово за празника Илинден

20 July 2018 16:15, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 852
---

Кметът на Община Стефан Радев посети днес манастира „Свети Илия“, който има празник. Манастирът се намира над село Чинтулово, което днес, на Илинден, също празнува. В манастира по традиция днес беше и Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий. Той разговаря със сливенския кмет и си честитиха празника. В манастира се намира гробът на братята Илия и Димитър. Разказва се , че е лечебен и че след престой около него болни получават изцеление. И днес в двора на обителта, както всяка година, имаше много хора, сред които и от клуба на пенсионера в кв. „Сини камъни“. Те поканиха кмета да се снима с тях и снимката е факт.

 

Кметът Стефан Радев беше и в Чинтулово. Той честити празника на кмета на селото Иван Щилиянов и пожела на жителите да са живи и здрави.

 

„Село Чинтулово има 1500 жители. Живеем задружно. Идват много хора и в манастира“. Това каза Иван Щилиянов и благодари на общинското ръководство за това, че през месец май са асфалтирани няколко улици. „ В Чинтулово не са ремонтирани улици от може би 30 години“, припомни Щилиянов и от своя страна пожела на хората от селото живот и здраве.

 

 

 

20.07.2018 г.

Photos

------------------