» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител бе гост на мотосъбора "Кипилово - 2018"

21 July 2018 11:28,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 796
От "Лястовица 33" подариха плакет на областния управител

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски бе гост на мотосъбора в местността Сайганица край котленското с.Кипилово. „За поредна година съм заедно с вас. Тук винаги се случват няколко неща. Първо, естествено, преживява се емоцията от шума на двигателите, майсторското управление и тръпката да притежаваш двуколесна машина. Второ, благодарение на вас, съборът се превърна в един семеен празник. И не на последно място – може би трябва да попитаме група „Епизод” – но като че ли няма по-вярна публика от вас, докато слушате „Мъжки песни”, песни за Паисий, Кочо, Хаджи Димитър, Шипка. Поздравявам ви, че пазите такива духовни ценности”, каза в приветствието си областният управител и пожела на участниците здраве и вълнуващи преживявания.

Отец Димитър Янков отслужи водосвет. Зам.кметът Шериф Куванджъ поднесе поздравление от името на кмета Коста Каранашев. Зам.кметът подчерта, че мотосъборът се е превърнал в едно от най-интересните събития в културния календар на Котел.

Основни организатори са мотоклуб „Лястовица 33”-Котел в партньорство с общината. Председателят на клуба Иван Тодоров обяви от сцената, че от година на година Сайганица привлича все по-голям интерес. „Ще направим това място Селище на рока и моторите”, каза той и призова девизът на всички участници да бъде „Уважавай, за да те уважават”. Плакети с девиза бяха подарени на областния управител и зам.кмета.

За събитието пристигнаха много мотористи от различни краища на страната. Програмата до 22 юли предвижда рок-концерти, изпълнения на децата от НУФИ-Котел, стънт-състезания и демонстрации, игри, възстановка на стари мотоигри и други забавления.

Photos

Иван Тодоров /мотоклуб "Лястовица 33/ заедно с областния управител и зам.кмета на Котел"Поздравявам ви, че пазите духовните ценности", каза в приветствието си Чавдар БожурскиВодосвет за здраве бе отслужен на откриването на мотосъбораПристигнаха десетки участници от различни краища на страната Участници в събораУчениците от НУФИ са любимци на участниците в събора.Момент от съборамомент от събора