Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се извънредно годишно заседание на Асоциацията по В и К

31 юли 2018 15:04,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 935
Заседанието откри областният управител Ч.Божурски, председател на асоциацията

Извънредно годишно заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „В и К – Сливен“ ООД, се проведе от 10,30 ч. на 31 юли в малката заседателна зала на областната администрация. Заседанието бе свикано от областния управител Чавдар Божурски, председател на асоциацията и представител на държавата. Останалите членове – общините, бяха представени от кмета на община Сливен Стефан Радев, кмета на община Твърдица Атанас Атанасов, зам.председателя на ОбС-Нова Загора Нейчо Минчев и зам.кмета на община Котел Шериф Куванджъ. В заседанието участваха още управителят на „В и К – Сливен“ инж.Севдалин Рашев, служители на асоциацията, експертът от община Сливен Галя Георгиева.

Заседанието премина при следния дневен ред:

1. Обсъждане на Обобщената инвестиционна програма на В и К – системите и съоръженията на обособената територия, обслужвана от „В и К – Сливен“, за срока на договора за стопанисване от 1 април 2016 до 2030 г.;

2. Решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на асоциацията;

3. Разглеждане за сведение на Годишния отчетен доклад на „В и К – Сливен“ООД за 2017 г.

Съгласно процедурата, проекто-предложенията за дневния ред бяха изпратени предварително на общинските съвети, които са ги разгледали и са взели решения по тях. Първа и трета точка бяха приети с квалифицирано мнозинство. Община Нова Загора гласува „въздържал се“ по първата и „против“ по третата точка. С пълно мнозинство бе подкрепена втора точка.

Асоциацията по водоснабдяване и канализация – Сливен е първата в страната, която приема Обобщената инвестиционна програма за стопанисването на съоръженията от водния оператор. Тя предвижда минимално ниво на инвестициите в размер на 5 млн.лева за доставяне на питейна вода, за отвеждане и за пречистване на отпадните води. Извън тези инвестиции предстои да бъдат усвоени 85 млн.лева без ДДС за реконструкция на водопроводната мрежа в Сливен и Нова Загора, изграждане на канализация в сливенския кв.“Речица“ и за свързване на пречиствателната станция за питейни води с В и К – мрежата на Сливен.

Всички дискутирани на заседанието материали са качени в сайта на областната администрация.

Снимки

момент от заседаниетоУправителят на "В и К"-Сливен инж.Рашев представи годишния отчет на дружествотоПетър Митев, В и К-експерт в асоциациятамомент от заседанието - 2