» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Проведе се извънредно годишно заседание на Асоциацията по В и К

31 July 2018 15:04,
Emission of: District Sliven 6 years ago, number of readings: 974
Заседанието откри областният управител Ч.Божурски, председател на асоциацията

Извънредно годишно заседание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от „В и К – Сливен“ ООД, се проведе от 10,30 ч. на 31 юли в малката заседателна зала на областната администрация. Заседанието бе свикано от областния управител Чавдар Божурски, председател на асоциацията и представител на държавата. Останалите членове – общините, бяха представени от кмета на община Сливен Стефан Радев, кмета на община Твърдица Атанас Атанасов, зам.председателя на ОбС-Нова Загора Нейчо Минчев и зам.кмета на община Котел Шериф Куванджъ. В заседанието участваха още управителят на „В и К – Сливен“ инж.Севдалин Рашев, служители на асоциацията, експертът от община Сливен Галя Георгиева.

Заседанието премина при следния дневен ред:

1. Обсъждане на Обобщената инвестиционна програма на В и К – системите и съоръженията на обособената територия, обслужвана от „В и К – Сливен“, за срока на договора за стопанисване от 1 април 2016 до 2030 г.;

2. Решение за препоръчителния размер на вноската на държавата в бюджета на асоциацията;

3. Разглеждане за сведение на Годишния отчетен доклад на „В и К – Сливен“ООД за 2017 г.

Съгласно процедурата, проекто-предложенията за дневния ред бяха изпратени предварително на общинските съвети, които са ги разгледали и са взели решения по тях. Първа и трета точка бяха приети с квалифицирано мнозинство. Община Нова Загора гласува „въздържал се“ по първата и „против“ по третата точка. С пълно мнозинство бе подкрепена втора точка.

Асоциацията по водоснабдяване и канализация – Сливен е първата в страната, която приема Обобщената инвестиционна програма за стопанисването на съоръженията от водния оператор. Тя предвижда минимално ниво на инвестициите в размер на 5 млн.лева за доставяне на питейна вода, за отвеждане и за пречистване на отпадните води. Извън тези инвестиции предстои да бъдат усвоени 85 млн.лева без ДДС за реконструкция на водопроводната мрежа в Сливен и Нова Загора, изграждане на канализация в сливенския кв.“Речица“ и за свързване на пречиствателната станция за питейни води с В и К – мрежата на Сливен.

Всички дискутирани на заседанието материали са качени в сайта на областната администрация.

Photos

момент от заседаниетоУправителят на "В и К"-Сливен инж.Рашев представи годишния отчет на дружествотоПетър Митев, В и К-експерт в асоциациятамомент от заседанието - 2