Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев участва в извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по В и К

31 юли 2018 16:48, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 864
---

В Областна администрация – Сливен се проведе извънредно заседание на общото събрание на асоциацията по В и К, на което участва и кметът Стефан Радев. Заседанието беше инициирано от областния управител Чавдар Божурски, председател на асоциацията и представител на държавата. Останалите членове – общините, бяха представени от кмета на община Твърдица Атанас Атанасов, заместник - председателя на Общински съвет - Нова Загора Нейчо Минчев и заместник - кмета на община Котел Шериф Куванджъ.

Няколко бяха точките в днешния дневен ред. Беше гласувана и приета Обобщената инвестиционна програма на В и К – системите и съоръженията на обособената територия, обслужвана от „В и К – Сливен“, за срока на договора за стопанисване от 1 април 2016 до 2030 г.

Беше приет и препоръчителният размер на вноската на държавата в проектобюджета на Асоциацията по В и К на обособената територия – Сливен за 2019 г., която е в размер на 18 000,15 лв.

Общото събрание прие и годишния отчетен доклад на водния оператор за 2017 г.

Сред акцентите на днешната среща бяха още минималното ниво на инвестициите за доставка на питейна вода, за отвеждане и за пречистване на отпадните води. Беше обсъден и въпросът за реконструкция на водопроводната мрежа в Сливен и Нова Загора, изграждане на канализация в сливенския кв.“Речица“ и за свързване на пречиствателната станция за питейни води с В и К мрежата на Сливен. Членовете на асоциацията обсъдиха и въпроса за контрола за изпускане на отпадните води, които натоварват дейността на градската пречиствателна станция.

31.07.2018 г.