» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев се срещна вчера с новия генерален консул на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов

13 September 2018 10:21, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 661
---

Новият генерален консул на Руската Федерация във Варна Владимир Климанов беше посрещнат вчера от кмета на Сливен Стефан Радев.

Това е първо работно посещение на консула в Сливен. Кметът Стефан Радев запозна госта с основните характеристики на Сливенския регион.

В рамките на срещата беше обсъдено общото сътрудничество в сферата на образованието, както и възможностите за партньорство в различни области.

От своя страна дипломатът благодари за сърдечното посрещане и изрази готовност за реализиране на бъдещи общи проекти.

Кметът покани новоназначения консул да бъде официален гост на традиционния Национален фестивал на руската песен и танц и му подари плакет на община Сливен.

Владимир Александрович Климанов има дипломатически ранг Извънреден и пълномощен Посланик 2-ри клас, присъден на 2 септември 2013 г. В системата на Министерство на външните работи от 1992 година. Има голям опит в централния апарат на министерството в чужбина. От 2008 до 2010 г. е началник отдел в 4-ти Европейски Департамент на Министерство на външните работи. От 2010 до 2014 г. е Генерален консул на Русия в Русе, България. От ноември 2014 г. е началник отдел в 4-ти Европейски Департамент на Министерство на външните работи.

13.09.2018 г.

Photos

---