Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

За четвърта поредна година се провежда „Селище на семейното здраве“

18 септември 2018 16:55, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 735

За четвърта поредна година Сдружение „Лекари на Света“ – Сливен провежда своята информационна кампания. Целите на мероприятието са да запознае гражданите с дейностите на „Лекари на Света“ и да привлече тяхното внимание върху семейното планиране и съвременните методи за контрацепция.

Дейностите на сдружението са част от компонент „Здраве“ на „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в Сливен“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество, изпълняван от Община Сливен в сътрудничество с Ромска академия за култура и образование, Фондация „Здравето на ромите“ и „Лекари на Света“ – Сливен.

За разлика от предходни години, екипът на „Лекари на Света“ е предпочел да заложи на мобилен екип, който да се движи в централната част на града и предоставя на гражданите информация за проекта и дейностите по него.

Информационната кампанията се провежда от 17 до 20 септември. Нейната цел е да запознае гражданите на Сливен с организациите и институциите в града и региона, които работят в сферата на здравеопазването и превенцията на здравна тематика.

Днес екипът е бил в района около сградата на Общината и по пешеходната зона в центъра на града.

За утре са предвидени най-много мероприятия. Футболен турнир в двора на VIII училище „Юрий Гагарин“, кулинарно състезание и шахматен турнир в Центъра за информиране и насочване на „Лекари на Света“.

Денят ще завърши с концерт в зала „Сливен“, който ще започне в 19 часа. На него ще бъдат връчени наградите на победителите, участвали в различните турнири. Ще има и томбола с атрактивни награди. Входът е свободен.

Информационна кампания ще се проведе и на територията на квартал „Надежда“ на 20 септември.

За допълнителна информация и въпроси - Атанас Димитров – Програмен координатор на „Лекари на Света“ – Сливен тел: 0878447056 или електронен адрес: programco.sliven.bulgaria@medecinsdumonde.net

Информационното събитие се осъществява с подкрепата на Община Сливен и Френски институт в България

18.09.2018 г.

Файлове

--- [4.49MB]

Tagged Image File Format