Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

XX Национална текстилна конференция, 2-4.10.2018 г. – София

20 септември 2018 20:48, Камен Едрев (Сливен НЕТ)
Излъчване: Сп. "Текстил и облекло" преди 5 години, брой четения: 2964
XX Национална текстилна конференция

На 02 - 04 октомври 2018 г. в Интер Експо център, гр. София ще се проведе XX Национална текстилна конференция на тема „Традиции и иновации в текстила и облеклото“. Организатор на конференцията е „Научно-техническия съюз по текстил, облекло и кожи“. В рамките на научно-изследователската асоциация съорганизатори на конференцията са Техническият университет – София и филиал „Факултет и Колеж – Сливен“, както и Институтът по полимери при Българската академия на науките. Партньори на събитията от конференцията са ФНТС и учебните звена от висшите и средните училища от страната.

Дневният ред на конференцията предвижда дискусия на тема „Кадрово осигуряване и привлекателност на текстилната професия“. В дебатите по темата ще се включат представители от държавни и обществени организации, както и представители на синдикатите, университетската общност и преподаватели от специализираните средни училища.

Програмата на XX Национална текстилна конференция ще продължи с научни сесии, в които са заявили участия с доклади над 50 университетски преподаватели, изследователи, експерти, докторанти и студенти. От депозираните 40 резюмета в програмата на научните сесии са включени 30 доклада и 15 постера по актуалните направления в техниката на текстила, облеклото и дизайна. Всички докладвани разработки отразяват усилията на изследователски, университетски и промишлени екипи от специализираните катедри и лаборатории на ТУ – София, ХТМУ - София, НБУ- София, НХА – София, институтите по електроника и полимери на БАН, Института по отбрана – София, ЮЗУ – Благоевград, ФТТ – Ямбол към Тракийския университет в Стара Загора, Университет „Проф. Ас. Златаров“, БСУ от Бургас, ВСУ „Черноризец Храбър“ - Варна и МВБУ – Ботевград. В конференцията се очаква да вземат участие и водещи преподаватели от Университета на Южен Елзас в Мюлуз, Франция, Университет по приложни науки в Мюнхенгладбах и Германия.

Конференцията „Традиции и иновации в текстила и облеклото“ ще приключи с награждаване от младежкия конкурс – 2018 на най-добрите дипломни работи и студентски разработки.

Представените доклади на Националната текстилна конференция 2018 ще бъдат публикувани последователно в броевете на списание „Текстил и облекло” ISSN1310-912X, които ще бъдат достъпни за читателите в университетските и обществени библиотеки, както и на уебстраницата на НТС по ТОК: www.tok.fnts.bg.