Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Вълчев се запозна с базата на бъдещите центрове по безопасност на движението

21 септември 2018 08:53,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 1858
Учебния полигон в ПГМ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев гостува на 20 септември на Професионалната гимназия по механотехника и СУ "Константин Константинов" в Сливен. Целта бе да се запознае с материалната база на бъдещите Регионални учебно-тренировъчни центрове по безопасност на движението, които ще бъдат разкрити в двете учебни заведения. По време на визитите министърът бе придружен от областния управител Чавдар Божурски, народния представител Галя Захариева, началника на РУО д-р Бисерка Михалева, кмета на община Сливен Стефан Радев.

Директорите на училищата Христо Христов и Веселина Тонева показаха основно ремонтираните помещения, предвидени за занятия и тренировки. Полигоните, където ще се извършва практическото обучение, заемат част от дворовете и вече са разчертани.

Двата центъра се създават по съвместен проект на министерството, РУО, ПГМ и СУ "К.Константинов". Обучението в гимназията ще е за ученици от 8 до 12 клас, в средното училище - за деца и ученици на възраст от 4 до 14 години от Сливен, областта и населените места от Югоизточна България. Предстои оборудването им с компютърна техника, тренажори и други необходими за часовете пособия.

На 21 септември министър Вълчев ще се срещне с директори на училища и детски градини от Сливен и областта. Отправена му е покана да посети няколко училища.

Снимки

Помещенията в базата на ПГМ са основно ремонтираниСградата на учебния център в ПГМПолбигона в ПГМВизита в СУ "К.Константинов" в СливенДецата от СУ "К.Константинов" посрещнаха гостите с песен за безопасното движениеИзпълнението на децата - с пътни знаци в ръцетеУчебния полигон в СУ "К.Константинов"Снимка за спомен  Центърът по безопасност на движението в СУ "К.Константинов"