Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев поздрави участниците в Юбилейна научна конференция в Сливен

21 септември 2018 16:46, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 836
---

Юбилейна научна конференция на тема „Съвременни тенденции в здравните грижи“ беше открита в Сливен днес. Форумът е по повод 5 години от създаването на Филиал Сливен на Медицински университет – Варна.

„Филиалът е истинско богатство за нашия град. Той подготвя кадри, от които имаме нужда в лечебните заведения. Радвам се, че с такива научни форуми, филиалът показва, че не само се е утвърдил, а гледа и към бъдещото си развитие и налагане “, заяви кметът по време на откриването.

Директорът на филиала професор д-р Иван Димитров подчерта, че през последните години висшето учебно заведение е развило своята дейност. Той добави, че са създадени условия за развитието му и като научен център.

В конференцията участват специалисти по здравни грижи от лечебните и висшите учебни заведения от цялата страна. В рамките на два дни – 21 и 22 септември те ще представят и дискутират доклади по теми, свързани с акушерските грижи, сестринските грижи, рехабилитация и неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху здравето, клинични медицински услуги. В рамките на научната конференция, ще се даде възможност и на студенти по медицина да представят своите разработки.

Партньори са Съюзът на учените в България – клон Сливен, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и БЧК – Сливен.

Поздрав към участниците отправиха танцьорите и певците от Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

21.09.2018 Г.

Снимки

------------