» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев поздрави участниците в Юбилейна научна конференция в Сливен

21 September 2018 16:46, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 841
---

Юбилейна научна конференция на тема „Съвременни тенденции в здравните грижи“ беше открита в Сливен днес. Форумът е по повод 5 години от създаването на Филиал Сливен на Медицински университет – Варна.

„Филиалът е истинско богатство за нашия град. Той подготвя кадри, от които имаме нужда в лечебните заведения. Радвам се, че с такива научни форуми, филиалът показва, че не само се е утвърдил, а гледа и към бъдещото си развитие и налагане “, заяви кметът по време на откриването.

Директорът на филиала професор д-р Иван Димитров подчерта, че през последните години висшето учебно заведение е развило своята дейност. Той добави, че са създадени условия за развитието му и като научен център.

В конференцията участват специалисти по здравни грижи от лечебните и висшите учебни заведения от цялата страна. В рамките на два дни – 21 и 22 септември те ще представят и дискутират доклади по теми, свързани с акушерските грижи, сестринските грижи, рехабилитация и неконвенционални методи за благоприятно въздействие върху здравето, клинични медицински услуги. В рамките на научната конференция, ще се даде възможност и на студенти по медицина да представят своите разработки.

Партньори са Съюзът на учените в България – клон Сливен, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и БЧК – Сливен.

Поздрав към участниците отправиха танцьорите и певците от Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

21.09.2018 Г.

Photos

------------