» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът Стефан Радев откри новата сграда на кметството в село Бинкос

24 September 2018 09:03, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 840
---

Новата сграда на кметството в село Бинкос откри вчера кметът Стефан Радев. С церемонията по откриване започна и превърналият се в традиция събор в селото, който се провежда за трета поредна година.

,,Радвам се да съм тук и за празника на селото, и за откриването на новото кметство. Преди 3 години, когато се срещнах с жителите на Бинкос, основния проблем, който тогава поставиха е завършването на сградата. Когато се запознах с историята на строежа се оказа, че задачата няма да е лека”, заяви кметът Стефан Радев. Той припомни, че строителството е започнало преди десет години, сградата е била почти завършена и с неизплатени суми. През 2014 година Общината е била осъдена да изплати извършените строително-ремонтни дейности на изпълнителя.

,,Трябваше да се изчистят проблемите с досегашните изпълнители, да се изплатят всички задължения и да се довърши започнатото. Сега вече можем да кажем, че кметът има не само кметство, но то е най-хубавото в цялата община”, допълни Стефан Радев. Той пожела много здраве, мир и успехи на гостите на събора.

Строителството на сградата е завършено и тя е въведена в експлоатация. Положена е външна мазилка, извършено е вътрешно боядисване, монтирани са осветителни тела, завършени са санитарните възли с настилки и ново санитарно оборудване.

Кметът на Бинкос Минко Банков заяви, че селото отдавна е имало нужда от нова сграда на кметството, където хората да бъдат приемани и обслужвани и благодари за подкрепата и средствата, осигурени от Община Сливен. Той изрази радостта си, че селото вече ще има ново кметство, както и надежда, че съборът ще продължава да се провежда и през следващите години.

Празничната програма продължи с изпълнения на деца от Обединена школа по изкуствата от Нова Загора, Вокална група към учителски хор ,,Будители” и фолклорен оркестър „Хаджии“ с ръководител Господин Рахнев.

Голям интерес предизвика изложбата живопис на известния художник Христо Тотев – Тото, която беше подредена в сградата на кметството.

24.09.2018 г.

Photos

------------------------------------------