Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Състоя се пресконференция на ръководството на Общински съвет – Сливен

26 септември 2018 17:49, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 647
---

Пресконференция на председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и неговите заместници се състоя днес. Тя е по повод утрешното заседание на Общинския съвет.

41 са точките от дневния ред, които предстои да бъдат разгледани и гласувани.

Една е допълнителната точка. Тя е свързана с предложение от директорите на три училища за утвърждаване на маломерни паралелки.

На сесията утре ще бъде разгледано и гласувано предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“. Предложенията са за професор Станимир Карапетков и тазгодишния носител на наградата „Добри Чинтулов“ Иван Савов.

Предстои да бъде прието изменение и допълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. По думите на председателя на Общинския съвет Димитър Митев, тези промени ще дадат възможност животните да бъдат отглеждани в строго определени места – постройки и дворове, като се спазват изискванията на Закона за устройство на територията. Контролът вече ще се осъществява не само от длъжностни лица, упълномощени от кмета на общината, но и от кметовете на населените места и кметски наместници.

В дневния ред е и промяна на бюджета за 2018 г. Заместник – председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров обясни, че една от причините за изменението е осигуряването на средства за извършването на ремонтни дейности на пропадналия през 2015 г. път в село Сотиря. Той допълни, че се очаква средствата да бъдат възстановени на общината от Междуведомствената комисия към Министерския съвет. Други разходи са свързани с осигуряване на видеонаблюдение в село Ичера, изграждане на ограда на гробищния парк в Горно Александрово и дофинансиране на паралелка за деца с увреждания в детска градина „Зорница“.

Ще бъде разгледано и гласувано предложението, внесено от Комисията по символика за преименуване на новоизградения парк по поречието на двата бряга на река Асеновска на Парк „Каймакчалан“.

Общинските съветници ще гласуват и Годишния доклад за наблюдението и изпълнението на Общинския план за развитието на Община Сливен за 2017 г.

Другите точки, предвидени в дневния ред касаят разпореждане с общинско имущество, отпускане на финансови средства и помощи.

26.09.2018 г.