» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Пресконференция на председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и неговите заместници се състоя днес

26 September 2018 17:52, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 5 years ago, number of readings: 662
---

Пресконференция на председателя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и неговите заместници се състоя днес. Тя е по повод утрешното заседание на Общинския съвет.

41 са точките от дневния ред, които предстои да бъдат разгледани и гласувани.

Една е допълнителната точка. Тя е свързана с предложение от директорите на три училища за утвърждаване на маломерни паралелки.

На сесията утре ще бъде разгледано и гласувано предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“. Предложенията са за професор Станимир Карапетков и тазгодишния носител на наградата „Добри Чинтулов“ Иван Савов.

Предстои да бъде прието изменение и допълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. По думите на председателя на Общинския съвет Димитър Митев, тези промени ще дадат възможност животните да бъдат отглеждани в строго определени места – постройки и дворове, като се спазват изискванията на Закона за устройство на територията. Контролът вече ще се осъществява не само от длъжностни лица, упълномощени от кмета на общината, но и от кметовете на населените места и кметски наместници.

В дневния ред е и промяна на бюджета за 2018 г. Заместник – председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров обясни, че една от причините за изменението е осигуряването на средства за извършването на ремонтни дейности на пропадналия през 2015 г. път в село Сотиря. Той допълни, че се очаква средствата да бъдат възстановени на общината от Междуведомствената комисия към Министерския съвет. Други разходи са свързани с осигуряване на видеонаблюдение в село Ичера, изграждане на ограда на гробищния парк в Горно Александрово и дофинансиране на паралелка за деца с увреждания в детска градина „Зорница“.

Ще бъде разгледано и гласувано предложението, внесено от Комисията по символика за преименуване на новоизградения парк по поречието на двата бряга на река Асеновска на Парк „Каймакчалан“.

Общинските съветници ще гласуват и Годишния доклад за наблюдението и изпълнението на Общинския план за развитието на Община Сливен за 2017 г.

Другите точки, предвидени в дневния ред касаят разпореждане с общинско имущество, отпускане на финансови средства и помощи.

26.09.2018 г.