» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ден на туризма в детска градина „Божур“ - Сливен

28 September 2018 08:49, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 1788
---

Екипът на Крепост „Туида“ посети ЦДГ „Божур" - Сливен вчера. Инициативата бе по покана на директора на детското заведение Десислава Илиева и е посветена на отбелязването на Световния ден на туризма. На организирания празник присъстваха 180 деца във възрастова група от 3 до 6 години. Всички се запознаха с елементи от бита на българите - игри, облекло, въоръжаване, отговаряха на интересни въпроси и взеха участие в различни дейности.

Световният ден на туризма се отбелязва всяка година на 27 септември, като целта е да се повиши осведомеността по отношение приноса на туризма за устойчивото развитие. Всяка година честването на Деня на туризма преминава под различно мото. Тази година то е: "Туризъм и дигитални трансформации". Крепост „Туида“ се включва за четвърта поредна година в отбелязването на празника с различни прояви - музейна анимация, инфотурове за работещите в бранша, изнесени представяния и осигуряване на вход свободен за посетители.

От 2016 г. екипът на Крепост „Туида“ поде инициатива „Помни славата в училище!“, за посещения в учебни заведения и детски градини на територията на Община Сливен и региона, с цел представяне на дейността на обекта и запознаване с възможностите за работа с деца в него. Благодарение на тази инициатива, всяко сливенско дете знае и иска да посети „Туида“.

От реновирането на крепостта до днес, зад стените й се организират различни събития - концерти, фестивали, събори, изложби, литературни четения, спектакли, работилници, семинари, тиймбилдинги и други частни събития, надигравания, надпявания и чествания на бележити дати и официални празници. Всички тези прояви допринасят за повишаване ръста на посещаемостта и интереса към обекта и града под „Сините камъни“.

28.09.2018 г.

Photos

------------