Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С атрактивна програма и игри на открито бе поставен финалът на кампанията „Да спортуваме заедно“

01 октомври 2018 16:03, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 886
---

С атрактивна програма и игри на открито бе поставен финалът на кампанията „Да спортуваме заедно“ в град Сливен, организирана от Община Сливен и екипа на Областния информационен център.

Инициативата бе част от мероприятията, проведени в рамките на Европейската седмица на спорта „Бъди активен“/ #BeActive.

Събитието се състоя в парковото пространство на облагородения парк за спорт и отдих около новата зала на клубa по борба „Станка Златева“ в град Сливен.

На събитието присъстваха заместник – кметът по икономическото развитие Стоян Марков, Станка Златева – многократна световна и европейска шампионка по борба, експерти от Общината, ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“, гости и граждани.

За всички участници в спортната проява организаторите бяха предвидили викторина с редица изненади и награди, които малко по-късно връчи заместник - кметът Стоян Марков.

Кампанията „Да спортуваме заедно“ се проведе в периода 25-28 септември и обхвана общинските центрове на територията на цялата област. Над 200 деца и младежи от Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се състезаваха в турнири по шах, тенис на маса и др.

С цел увеличаване на възможностите за спорт и отдих на открито за деца и младежи, по проект „Областен информационен център Сливен“, бяха закупени и доставени маси за игра на шах и тенис.

Забавлявайки се в игрите, всички участници получиха полезна информация относно постигнатите резултати от изпълнението на европейски проекти в Сливен и региона. Младежите се запознаха с дейността на Областния информационен център Сливен и работата на Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Основната й цел е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.

01.10.2018 г.

Снимки

------------