» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Поздрав от приятели

01 October 2018 15:47, OU "E. Bagryana" (XII)
Emission of: HS "E. Bagryana" (XII) 5 years ago, number of readings: 2107
Поздрав от приятели

Талантливи ученици от ОУ "Елисавета Багряна" отправиха поздрав към присъстващите на церемонията по награждаване на участниците в Националния конкурс „160 години Болградска гимназия - извор на родолюбие“. Награждаването се състоя в Областна администрация - Сливен.

Алекс Колев изпълни песента "Целувка към розата", а Стефания Георгиева, Ивайла Андонова и Никол Тенева изпяха "Внимавай кога се жениш".

47 ученици от страната и от Болград, Украйна са изпратили свои творби за участие в конкурса за есе на тема "160 години Болградската гимназия - извор на родолюбие". Целта на конкурса бе да се оцени ролята на Болградската гимназия в историята на България, да се потърси нейният принос за националното самосъзнание в съвременността.

Конкурсът, посветен на 160-годишнината на Болградската гимназия "Георги Сава Раковски", бе обявен от Областна администрация - Сливен. Той беше подкрепен от Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и четирите общини от Сливенска област.

Болградската гимназия в Одеска област, Украйна, е основана през 1858 г. с указ на княз Никола Богориди. Тя е първото средно българско училище и тази година чества своя 160-годишен юбилей.

 

В Сливенска област се проведе и благотворителна кампания за набиране на средства за оборудване и ремонт на гимназията.

Photos

Поздрав от приятелиПоздрав от приятелиПоздрав от приятели