Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздрав от приятели

01 октомври 2018 15:47, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 5 години, брой четения: 2161
Поздрав от приятели

Талантливи ученици от ОУ "Елисавета Багряна" отправиха поздрав към присъстващите на церемонията по награждаване на участниците в Националния конкурс „160 години Болградска гимназия - извор на родолюбие“. Награждаването се състоя в Областна администрация - Сливен.

Алекс Колев изпълни песента "Целувка към розата", а Стефания Георгиева, Ивайла Андонова и Никол Тенева изпяха "Внимавай кога се жениш".

47 ученици от страната и от Болград, Украйна са изпратили свои творби за участие в конкурса за есе на тема "160 години Болградската гимназия - извор на родолюбие". Целта на конкурса бе да се оцени ролята на Болградската гимназия в историята на България, да се потърси нейният принос за националното самосъзнание в съвременността.

Конкурсът, посветен на 160-годишнината на Болградската гимназия "Георги Сава Раковски", бе обявен от Областна администрация - Сливен. Той беше подкрепен от Министерството на образованието и науката, регионалните управления на образованието и четирите общини от Сливенска област.

Болградската гимназия в Одеска област, Украйна, е основана през 1858 г. с указ на княз Никола Богориди. Тя е първото средно българско училище и тази година чества своя 160-годишен юбилей.

 

В Сливенска област се проведе и благотворителна кампания за набиране на средства за оборудване и ремонт на гимназията.

Снимки

Поздрав от приятелиПоздрав от приятелиПоздрав от приятели