» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Богата и разнообразна ще бъде програмата за Димитровден

05 October 2018 16:54, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 5 years ago, number of readings: 730
---

Предстоящият празник на град Сливен – Димитровден беше един от акцентите на провелия се днес брифинг на общинското ръководство. По думите на заместник – кмета Пепа Чиликова, се очаква програмата да включва разнообразни събития.

Честванията ще започнат на 13 октомври с Открит национален турнир по спортни танци „Купа Сливен 2018“. Друго спортно събитие е 14 Международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи“ на 20 октомври и Маратонът „Хайдушки пътеки“ на 27 октомври.

Тържествено ще бъдат отбелязани „140-години гимназия „Добри Чинтулов“ в дните от 16 до 19 октомври.

Симфоничният оркестър също ще отбележи своя юбилей – 85 години от създаването си. По този повод на 23 октомври ще се състои негов концерт. Солов органов концерт на Джан Франческо Аморозо ще се състои за първи път в Сливен на 18 октомври.

Водещите мероприятия по време на празника са в дните от 24 до 26 октомври.

Ритуалът по преименуване на Регионалния исторически музей на името на д-р Симеон Табаков ще се проведе на 24 октомври. Малко по-късно ще бъдат поднесени и цветя пред неговия паметник.

Тържественото заседание на Общински съвет – Сливен ще се състои на 25 октомври, след което ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество с Българска академия на науките. Същата вечер в зала „Сливен“ на тържествена церемония ще бъдат връчени наградите на Община Сливен за 2018 г. На открита сцена малко по-късно на площад „Хаджи Димитър“ ще изнесат концерт Йорданка Христова, Маргарита Хранова и Дует „Шик“.

Празнична света литургия ще бъде отслужена на 26 октомври в Катедрален храм „Свети Димитър“.Тя ще бъде последвана от традиционния ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ в паметната лауреатска книга.

За децата е предвидено цирково шоу по бул. „Цар Освободител“, което ще започне в 10 часа. Празничният концерт на оркестър „Орфей“ ще започне в 12.30 часа на откритата сцена на централния площад.

Тази година делегации от побратимените на Сливен градове Тернопол, Гера и Печ също ще вземат участие в честванията по повод Димитровден.

05.10.2018 г.

Files

--- [45.0KB]

Microsoft Word Document