Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започват ремонти на улици в различни части на града

05 октомври 2018 17:18, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 5 години, брой четения: 703
---

По време на днешния брифинг на общинското ръководство стана ясно, че са приключили ремонтните дейности на улици в по-малките населени места, за които бяха отпуснати средства от държавния бюджет в размер на 1 млн. лв.

Предвижда се да започнат ремонти на улици в различни части на града.

Дейностите ще стартират следващата седмица и ще обхванат централната градска част, основните булеварди, по които се движи градският транспорт и кварталите. Заместник – кметът Румен Иванов поясни, че изборът за ремонт на улица се извършва по два критерия – колко домакинства засяга и колко е лошо състоянието й. По думите му стана ясно, че ще бъдат изградени и няколко нови вътрешно квартални улици. Едната ще е в кв. „Даме Груев“, другата в кв. „Сини камъни“, а третата - в централната част на града.

Продължават дейностите по Националната програма за енергийна ефективност. Към момента се работи по 18 жилищни блока. Строителството на последната група сгради се предвижда да стартира в началото на 2019 г., като до края на пролетта трябва да са готови всички сгради, включени в програмата, посочи кметът Радев.

По отношение на инфраструктурата се очаква да започне обновяване на автобусните спирки на градския транспорт. Работи се и по завършването на моста на Дюлева река.

05.10.2018 г.